Polévka z dýně Hokaido
17
post-template-default,single,single-post,postid-17,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Polévka z dýně Hokaido

Polévka z dýně Hokaido

1 velká dýně Hokaido (zbavím jader a nakrájím na kostky)

3 větší cibule

3 stroužky česneku (prolisuji)

3 polévkové lžíce  (PL) oleje

1 PL Tebi

1 PL nastrouhaného zázvoru

1/5 čajové lžičky (ČL) bazalky, obměna – špetka tymiánu

6 kuliček nového koření

2 ČL kysané smetany

Solčanku, Würzl  nebo vegetu bez glutamanu dle chuti

Na oleji osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, přidám dýni chvíli restuji. Pak přidám cca 1,7 l vody (záleží na tom jakou chci mít hustotu), Solčanku, nové koření a vařím do změknutí dýně. Odstavím z ohně a rozmixuji tyčovým mixerem. Nakonec ochutím prolisovaným česnekem, zázvorem a bazalkou (nebo tymiánem). Do talíře vmíchám Tebi a ozdobím kysanou smetanou (nemusí být).